A villanypásztor használatával kapcsolatos gyakran ismételt kérdések

Veszélyes-e a villanypásztor az állatokra, emberekre, sőt a gyerekekre?

Nem, a villanypásztor használata természetesen nem veszélyes, mivel nincs folyamatos feszültség, csak kisteljesítményű impulzusok vannak, ami nem képes súlyos áramütésre, csak kellemetlen érzetet kelt.

Mit jelent az, hogy “földtől elszigetelt huzal”?

(ld.: használati utasítás)
Az elektromos áram mindig két pont között folyik. Jelen esetben a föld (talaj) és a huzal között. Általában a huzalt a földbe leszúrt fa karókra szerelik. A fa (meg szinte majdnem minden) pedig a nagyfeszültséget (8000 – 12000 V) vezeti, ezért a karókra ún. szigetelőt/huzalvezetőt (ami csak műanyag lehet) kell felszerelni, így biztosítva ezzel a föld és a huzal tökéletes elszigetelését. Erre azért van szükség, mert a cél az, hogy a nagyfeszültségű elektromos áram a huzalról az állaton keresztül jusson a földbe, nem pedig a fán keresztül. Ez fontos előfeltétele a villanypásztor működésének.

Mekkora a fogyasztása a villanypásztornak?

A villanypásztor fogyasztása nagyon kicsi, a számlán semmi változást nem lehet majd észrevenni.

Vízálló-e a villanypásztor?

A készülék IP44-es dobozba kerül beépítésre, ami a mérsékelten vízálló kategóriát jelzi. Viszont, mivel nagyfeszültségű berendezésről van szó, nem tanácsos a vízállóságát próbára tenni. A használati utasításban leírtak szerint kell elhelyezni!

Rólunk

Cégünk villanypásztor készülékek, polisztirolvágó gépek készítésével, villanyszereléssel, hang és fény technikával foglalkozik.

Kapcsolattartó

Gáspár Zoltán

Telefonszám

Call Now Button