A villanypásztor

A villanypásztor

Egy villanypásztor rendszer alapvetően 2 fő részből tevődik össze. A villanypásztor készülékből és a rákötött villanykarámból.

A villanypásztor készülék

Ez egy olyan készülék, amely nagyfeszültségű, de kis áramerősségű impulzusokat állít elő, és ezeket kibocsájtja a rákötött villanykarám rendszerre. Az ilyen készülékek használata ezért teljesen biztonságos, mert nincs folyamatos feszültség. Bármilyen állathoz használhatóak, az állatoknak a pillanatnyi áramütés semmilyen károsodást nem okoz, viszont megtanítja őket a területük határainak betartására.
A villanypásztoroknak több fajtája létezik. Az egészen kis teljesítményűektől (pár 100m) a nagy teljesítményű (akár 150km) készülékekig. Utóbbiak elég drágák. Ezek mindegyike létezik akkumulátorról, hálózatról vagy mind kettőről (vegyes üzemű villanypásztor) üzemeltethető verzióban.
A villanypásztor készülékek fő paraméterei a hatótávolság (km) és a tárolt energia (Joule). A kettő között tulajdonképpen egyenes arányosság van. Egy készüléknek minél nagyobb a hatótávolsága, annál több Joule-os.

A villanykarám

Ez maga az „elektromos kerítés” amellyel a területünk körbe van kerítve. Alkalmazható saját állataink bent tartására illetve más állatok kívül tartására is.
Alapvetően két fajtája van. A fix telepítésű villanykarám, és a mobil telepítésű villanykarám. A fix villanykarámokat általában fakarókból építik, amelyekbe ún. szigetelőket csavaroznak bele, amik tartják a villanypásztor huzalt. A mobil telepítésre léteznek fém tüskével ellátott, különböző hosszúságú műanyag karók, amelyeket könnyedén leszúrhatunk, vagy felszedhetünk, és bármikor áttelepíthetjük máshová. Ezekbe nem kell szigetelő, mert eleve műanyag, és különböző magasságokban kampók vannak kialakítva gyárilag rajta, amelyekhez a villanypásztor huzal rögzíthető. Ezek viszont drágábbak, és meglehetősen instabilak a fakarókhoz képest.

Rólunk

Cégünk villanypásztor készülékek, polisztirolvágó gépek készítésével, villanyszereléssel, hang és fény technikával foglalkozik.

Kapcsolattartó

Gáspár Zoltán

Telefonszám

Call Now Button